tirsdag 11. mai 2010

5 kategorier!

Da var det tid for de siste 10 bildene i denne oppgaven. Kategoriene denne gang var:

  • Reise
  • Vår
  • Alder
  • Ordtak
  • Selvvalgt temaJeg starter med dette bildet. Bildet er tatt i en gate i Hellas. Idéen bak fotoet var å få et spennende foto som viser både arkitekturen og perspektivet. Jeg synes komposisjonen ble bra og jeg liker hvor stor dybde komposisjonen skaper i fotoet. Her har jeg brukt et speilreflekskamera. Lyset er også bra. Bildet er  tatt midt i juli og lyset som kommer er varmt og naturlig. I tilegg kommer ikke lyset rett på motivet, noe som gir et mykt lys og flotte kontraster til skyggene. Jeg vil si bildet hører til kategorien reise og det jeg har lært er at ferieminner kan bli mye bedre med flotte bilder. Samtidig har jeg lært hvor viktig komposisjon er for et fotografi.


Idéen bak dette fotografiet var en vakker bukett vi hadde hjemme i stuen, der jeg ville sikre meg noen flotte bilder før den visnet. Jeg har brukt et speilreflekskamera. Komposisjonen synes jeg er bra. Jeg liker måten motivet fyller hele bildet samtidig som hovedmotivet nede i venstre hjørne er vakkert nok i seg selv. Lyset kommer her inn gjennom vinduet. Noe som gir et variert lys og som skaper store kontraster mellom det lyse og mørke i bildet. Samtidig synes jeg lyset fungerer bra. Jeg har valgt å legge bildet under kategorien ordtak og ordtaket: "Blomster blomstrer selv om ingen ser på dem". Dette ordtaket synes jeg passer veldig godt til dette motivet og forklarer hvor vakker en blomst er selv om ingen ser på den. Det jeg har lært her er at et foto kan bestå av et stort motiv uten at du mister fokuset.


Idéen bak dette bildet var egentlig å ta bilde av borddekorasjonene i en konfirmasjon. Dette er også tatt med et speilreflekskamera. Komposisjonen synes jeg også er bra. Motivet kommer inn fotografiet fra siden og skaper bevegelse i fotoet. Denne bevegelsen skaper liv i bildet og gjør det interresant. Samtidig har du flere plan i bildet, alt fra det helt skarpe til det helt uklare. Lyset er også bra. Lyset er ikke så sterkt, men lyser samtidig opp bildet. Dette bildet vil jeg absolutt plassere under kategorien vår på grunn av de flotte fargene i blomsten. Det jeg også har lært er at bilder blir interessante hvis du prøver ut nye former for komposisjon, som her der blomsten kommer inn i bildet fra siden. Idéen bak dette bildet var å skape en flott komposisjon og bruke kontraster. Dette er også tatt med et speilreflekskamera. Jeg har valgt en komposisjon der motivet ikke er midtstilt. En komposisjon som jeg liker veldig godt. Lyser her er greit. Kunne alltids vært bedre, men til akkuratt dette bilde fungerer det greit. Jeg har valgt å ta dette bildet til den valgfrie katergorien. Den valgfrie kategorien har jeg også valgt å kalle komposisjon, et tema som passer godt til dette bildet. Det jeg har lært er at komposisjon er alt i et bilde, men at den kan være enkel.


Idéen bak dette bildet var å ta et bilde som du må studere litt hva er og som skaper et spennende fotografi. Her har jeg brukt speilreflekskamera. Komposisjonen synes jeg er veldig bra. Planten skaper linjer samtidig som de ikke er like lange. Samtidig synes jeg linjene skaper bevegelse oppover i fotoet, noe jeg liker veldig godt. Lyset kommer ovenifra og gir lys til deler av bildet. Dette skaper derimot en spennende effekt og forsterker kontrastene. Også dette bildet vil jeg legge under den valgfrie kategorien komposisjon. Jeg er nemlig veldig fornøyd med komposisjonen. Det jeg har lært er at en komposisjon kan være spennende selv om det er vanskelig å forstå hva motivet forestiller.Dette bildet er jeg veldig fornøyd meg. Det er tatt i solnedgangen i Hellas en sommerkveld. Legg merke til de fantastiske fargene solnedgangen gir. Også her er speilreflekskamera brukt. Komposisjonen synes jeg er veldig bra. Fyrtårnet og "moloen" ut til det bryter vinkelen i bildet og skaper et vakkert motiv. Lyset synes jeg er helt fantastisk, og da mener jeg ikke kvaliteten på lyset men de fantastisk myke fargene solyset gir. Uten denne effekten hadde ikke bildet vært så interessant som det nå er. Dette bildet vil jeg legge under kategorien reise. Det jeg har lært er at et bilde ikke trenger være tatt i dagslys, og hvor godt vann reflekterer en effekt. 


Idéen bak dette bildet var å ta et litt anderledes naturbilde. Her har jeg redigert en del og fjernet mye farger, uten at bildet mistet sin effekt. Dette fotoet er også tatt med speilreflekskamera. Komposisjonen synes jeg er helt grei. Jeg har prøvd å plassere blomsten litt til siden slik at det ikke blir midtstilt. Jeg synes dette fungerte greit. Lyset synes jeg derimot er veldig bra. Fotoet er tatt ute i sollys og dette skaper flotte effekter både i blomsten og i bakgrunnen. Jeg tror bakgrunnen kunne vært ganske kjedelig uten lyset. Samtidig skaper lyset kontraster på blomsten og den blir automatisk et blikkfang. Dette bildet vil jeg absolutt legge under kategorien vår, på grunn av det flotte vårlyset. Jeg vil si at jeg har lært mye gjennom dette fotoet. Jeg synes i utgangspunktet det var et kjedelig foto med alt for mye farger. Jeg tok derimot å satt opp kontrasten og satt ned metningen i fotoet og fikk fram denne flotte effekten med lite farger.


Idéen bak dette bildet var egentlig å få et bra bilde av arkitekturen, når det tilfeldigvis ikke folk i gaten. Jeg har brukt et speilreflekskamera og har på den måten fått et veldig skarpt bilde. Jeg liker godt komposisjonen. Hvordan gaten svinger i enden og skaper dybde. Jeg tror bildet hadde vært ganske flatt uten de store stenene som hjelper til å vise hvordan veien går. Lyset er her greit. Det er overskyet og lyset har derfor blitt likt i hele bildet. Derfor skrudde jeg opp kontrastene. Jeg vil si at dette bildet også hører til kategorien reise, og jeg vil si at jeg har lært hvor forskjellig uttrykk et bilde får i svart/hvitt.Dette bildet er tatt i New York. Også her har jeg brukt et speilreflekskamera. Komposisjonen synes jeg er veldig bra og jeg liker måten bildet "strekker" seg mot himmelen. Originalt var bildet uinterresant på grunn av bygningene som kom med på sidene. I photoshop tok jeg derimot å redigerte bort disse, og resultatet ble et mye bedre bilde uten fordstyrrelser. Lyset er også greit. Det er overskyet, men dette skaper et veldig mykt lys, noe jeg er veldig fornøyd med. Siden bildet er tatt i New York tror jeg at jeg vil legge bildet under kategorien reise. Jeg har lært mye av dette bildet. For å rydde bildet måtte jeg bruke clone tol i photoshop bruke en del tid på å få et "naturlig" resultat. Jeg er derimot veldig fornøyd med denne erfaringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar